Leefstijltips

Op deze pagina deel ik informatie en tips met je waarmee je zelf je gezondheid kunt beïnvloeden.

 1. Een sterke afweer; wat kun je zelf doen:

  Naar aanleiding van de actuele situatie rondom Corona/COVID-19 heb ik een lijstje gemaakt met daarin 7 dingen die je zelf kunt doen om je afweer te versterken. Klik hier voor alle informatie.

  Kadootje van het huis!
  Dit najaar kun je gratis mijn e-boekje downloaden met daarin alle informatie over ontzuren. Volgens de laatste berichten blijken virussen, inclusief Corona, erg PH-gevoelig. Daarom vind ik het belangrijk je daarover te informeren. 
 2. In je Element, leven volgens het seizoen:

  Links naar informatie over allerlei onderwerpen om zelf met je gezondheid aan de slag te gaan: In de Chinese visie zijn alle verschijnselen in de natuur onderworpen aan een cyclus van 5 transformatiefasen, ook vijf elementen genoemd: hout, vuur, aarde, metaal, water. Het harmonieuze samenspel tussen deze 5 factoren is voor de menselijke gezondheid van evenveel belang als het evenwicht tussen yin en yang. 
  Ieder seizoen zal ik op deze plaats het daarbij behorende element en de eigenschappen daarvan bespreken. Op dit moment aandacht voor het Metaal element, dat hoort bij de herfst
 3. Verzuring:

  Informatie over verzuring: wat is het, wat zijn de gevolgen, en hoe kom je er van af!
 4. (Laaggradige/chronische) ontstekingen:

  Samenvatting van het artikel Eten tegen ontstekingen uit het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige, met belangrijke informatie over gezonde voeding
 5. Voeding/recepten:

  Recepten uit de Chinese, ofwel Vijf Elementen voedingsleer. Deze recepten zijn zeer geschikt voor het opbouwen van energie.
  Verder heb ik een overzichtje gemaakt voor op de koelkast met daarop in het kort een aantal tips onder het kopje "Wat is nou gezond". Via de link kun je het openen en uitprinten als je wil.
 6. Ademhaling:

  Ademhaling, zo gewoon... of toch niet? Lees hier interessante weetjes over je ademhaling, en vind oefeningen om via je ademhaling tot rust te komen en optimaal te presteren.
 7. Beweging:

  Het effect van beweging op de gezondheid wordt vaak onderschat. Iedereen weet wel dat het belangrijk is om genoeg te bewegen. Dat hoeft niet altijd heel intensief. Blijf niet te lang in één houding zitten, maak elke dag een wandelingetje en doe wat eenvoudige oefeningen. De Chinezen hebben altijd veel waarde gehecht aan de rustige bewegingen van de Tai Chi en Qi Gong. Via deze link vind je een oude oefening die aan het keizerlijk hof gedaan werd om "honderd" te worden. De Verjongende Gong oefening.
 8. Slaap:

  Wanneer een normale, gezonde nachtrust niet vanzelfsprekend is wordt alles moeilijker. Een verstoorde nachtrust is een groeiend probleem voor veel mensen. Via deze link open je een document met voorbeelden van mogelijke oorzaken én kom je er achter wat je zelf kunt doen voor een beter slaappatroon.
 9. Vastenprogramma/thee:

  Wil je een tijdje wat extra aandacht aan je gezondheid besteden of voel je dat je het nodig hebt om eens even wat beter op te letten op wat je nodig hebt? Dan kan een vastenperiode heel heilzaam zijn. Speciaal hiervoor heb ik een programma ontwikkeld van 21 dagen. Met informatie over hoe je verstandige keuzes kunt maken voor je voeding. Met oefeningen, inzichten, tips en een dagindeling om op een laagdrempelige, vriendelijke manier mee aan de slag te gaan! Eventueel kun je gebruik maken van ondersteunende kruiden theeën. Wil je meer weten over het programma of de thee, neem dan contact op via het contactformulier.
 10. Diversen:

  Regelmatig zet ik op de Clarijn Facebook pagina korte stukjes over allerlei onderwerpen die voor mijn cliënten interessant kunnen zijn. Bijvoorbeeld over acupunctuur punten die je zelf kunt drukken, over kruiden, zelfmassage, of achtergrondinformatie over de Chinese geneeskunde. Heb je geen Facebook of wil je ze nog eens nalezen? Dat kan via deze link.

  Heb je zo'n fijne massage ring gehad, maar ben je de beschrijving kwijt of wil je er meer over lezen? Hier vind je een uitgebreide handleiding.

  Heb jij ook wel eens zo'n moment dat je even iets extra's kunt gebruiken? Of iemand die je kent? Daarvoor heb ik met heel veel liefde de "snufjes" gemaakt. Zo is er een "Snufje Kracht", een "Snufje Zon", een "Snufje Fris" en een "Snufje Rust". Mocht je er één gekregen hebben en willen weten welke gedachte er achter zit, of  hoe het werkt lees dan hier verder.
 
 
 
Home > Leefstijltips
 

Praktijk Clarijn
Carine van der Vaart-Schoonheijt
Frederik Hendrikstraat 11
5583 CL Waalre

telefoon: 06-55116476
e-mail: carine@clarijn.nl

 

© design, CMS Smyler Web | .