Daar heb je een punt: Long 3

Verbinding en inspiratie

We zijn inmiddels een eind op weg in de herfst en dus flink onder invloed van het Metaal element. Hierdoor zijn we vaak ook wat gevoeliger zijn voor melancholie en somberheid. Maar dit punt heeft ook een onverwacht praktische toepassing…

Het punt Long 3 is één van de Ramen naar de Hemel (Window of Heaven points). Deze groep van punten hadden de taak om de Hemel (het hoofd) met de aarde (het lichaam) te verbinden.

Op het pad naar zelfrespect en zelfvertrouwen kan het drukken van dit punt een fijne steun zijn. Het helpt oude patronen of oude pijn of heimwee los te laten om ruimte te maken voor nieuwe frisse en gezonde ideeën. Veel therapeuten hebben al gemerkt dat je door het inzetten van dit punt iemand het gevoel kan geven dat iemand een raam open zet waardoor het licht weer binnen kan schijnen.

Het is een zeer krachtig punt (hèt punt) om neusbloedingen te stoppen, dus mocht je hier regelmatig last van hebben of ken je iemand die dit heeft onthou dit punt dan goed. Door het krachtig te masseren kun je zelfs een flinke neusbloeding stoppen (én je gaat bij een ernstige bloeding intussen ook naar de dokter hè!). Verder werkt het tegen een aantal vormen van duizeligheid en hoesten en geeft het meer lucht, maar het wordt voornamelijk gebruikt voor neusbloedingen en de mentale aspecten.

Waar en hoe

De klassieken beschrijven dat je het punt kan vinden door je arm voor je gezicht te zwaaien, terwijl je recht vooruit blijft kijken. Dus je maakt een soort olifantenslurf. De punt van je neus komt dan precies op het punt uit (het advies was om je neus met inkt in te smeren en zo een punt op je arm te zetten 😉). Wil je zeker weten dat je goed zit; het zit op 4 vingers onder de okselplooi (zie plaatje) in een kuiltje tussen je bicepsspier en het bot. Je kunt het stevig drukken/masseren en/of vast houden. Doe dit heel bewust in een periode wanneer je voelt dat je het nodig hebt, bijvoorbeeld elke ochtend en avond een paar minuten.

Heb je ernstige of chronische klachten maak dan een afspraak, of bezoek je huisarts of een therapeut die je verder kan helpen om de onderliggende oorzaak op te sporen en te behandelen. Acupressuurpunten zijn een fijne extra hulp, maar vervangen nooit een professionele behandeling.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten?