Alle mogelijkheden op een rijtje

VoetreflexPlus™

Bij de VoetreflexPlus™  behandelingen combineer ik Westerse voetreflextherapie met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Via de reflexzones worden de corresponderende delen van het lichaam behandeld. Daarnaast bewerk ik de meridiaanbanen en acupunctuur-punten, zodat de lichaamsenergie weer vrij kan stromen. Niet alleen je voeten worden behandeld, maar ook je onderbenen en knieën…

TuiNa, therapeutische massage

TuiNa (spreek uit twie na) betekent letterlijk “duw en pak”. Het is een zeer effectieve massagetherapie, die in China een belangrijk en zelfstandig onderdeel is van de Traditionele Geneeskunde. Ik ben afgestudeerd Chinli® TuiNa therapeut. De Chinli® variant is speciaal ontwikkelt voor Nederland, en combineert de Traditionele Chinese Geneeskunde met technieken en kennis uit de Westerse natuurgeneeskunde. TuiNa is zeer geschikt voor mensen die niet van naalden houden en daarom liever geen acupunctuur behandeling willen ondergaan.

Acupunctuur, op weg naar balans

Acupunctuur kan bij Praktijk Clarijn worden toe gepast als op zichzelf staande behandeling of als aanvulling op een behandeling Tuina of VoetreflexPlus. Bij de specifieke vorm van acupunctuur waarin ik ben opgeleid, wordt steeds via controle van de buik en de pols gekeken of een naaldje effectief of nodig is. De basis is gelegd door de Japanse Kiiko Matsumoto, die acupunctuur combineert met gedegen kennis van de Westerse fysiologie. Deze methode is zeer waardevol als ondersteuning bij o.a. chronische aandoeningen, darm- en gynaecologische problemen, allergieën en onbegrepen klachten. Het werkt stap voor stap toe naar meer balans in het lichaam, zowel op fysiek als op mentaal en emotioneel gebied…

Extra mogelijkheden

Binnen de Chinese Geneeskunde worden diverse behandelmethoden toegepast om balans en zo de gezondheid te bevorderen. Ook bij Praktijk Clarijn kunnen de behandelingen worden gecombineerd en aangevuld met leefstijltips, moxa, cupping en kruiden. Tijdens de behandeling van de rug lig je heerlijk op een Body Cushion, dat maximale ondersteuning en ruimte biedt.

Natuurgeneeskunde

Bij mijn behandelingen werk ik volgens de principes van de natuurgeneeskunde: zelfherstel, gezondheidsbevordering, afvalstoffen en ontgifting, minimale interventie, behandeling van de “hele” mens en samenwerking tussen behandelaar en behandelde. Met gerichte massage of acupunctuur kun je heel veel bereiken, maar je hebt je gezondheid ook in eigen hand!

Lao Tse – “De natuur heeft geen haast en toch komt alles af”