2024: Het jaar van de Draak

Op 10 februari 2024 is het Chinese jaar van de (Groene Hout-) Draak gestart.

Mensen geboren in het (maan-) jaar van de Draak (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 en 2024) dragen in hun hart de kenmerken van de draak met zich mee; krachtig, loyaal, charismatisch, energiek en idealistisch. Van alle Chinese tekens is dit het enige mythische teken. Het heeft geluk en bijzondere gaven, maar brengt ook geluk en vooruitgang voor anderen.

Ze hebben alle eigenschappen van de geboren leider en een betoverende werking op iedereen. Dit maakt dat het Draken niet ontbreekt aan zelfvertrouwen, wat maakt dat ze aan de ene kant vaak grootmoedig zijn, maar ook kunnen doorslaan naar dominant gedrag.  Werk een Draak niet tegen, Draken nemen risico’s en gaan graag een uitdaging aan. Vol vuur zullen ze onrecht bestrijden of een hoger doel nastreven, maar je zult ze niet betrappen op listen of valsheid. Ze breken met tradities. Wanneer hun doelen niet bereikt worden ligt het niet aan hun capaciteiten maar aan uitputting, waar dan ook meteen hun zwakke plek ligt.

Draken vinden het fijn om in gezelschap te zijn en kunnen goed samenwerken. De mythische kracht van de Draak wordt toegekend aan het vermogen om alle talenten in en onder zich te verenigen. Draken zijn immers thuis in de lucht, het water en op het land.

HET JAAR ONDER INVLOED VAN DE DRAAK

Als de Draak al een teken is dat bol staat van elementen die met verandering te maken hebben, dan wordt dat dit jaar nog versterkt omdat 2024 een Yang jaar is dat onder invloed staat van het element Hout. Alle tekenen duiden op een jaar met verandering, groei, vooruitgang, creativiteit en vernieuwing. Draken herinneren ons eraan dat we allemaal dromen hebben en dat dit het jaar is om ze na te jagen. Een rustig jaar gaat het niet worden!

Kinderen die dit jaar geboren worden houden van gezelligheid en hebben een warm karakter. Hierdoor zijn ze goede en trouwe vrienden, waarop iedereen een beroep kan doen en die goed advies kunnen geven. Ze zijn creatief en iets meer in staat dan mensen uit andere Draken jaren om de middenweg te betrachten en niemand op de tenen te trappen.

Omdat de Draak zo’n gunstig teken is worden in een Draken jaar een miljoen kinderen extra geboren in China, waardoor ze het juist vaak moeilijker hebben dan anderen omdat er veel meer concurrentie is van jaargenoten. Daarbij hebben Chinese ouders torenhoge verwachtingen van deze kinderen, wat niet altijd zo prettig en positief is.

Beroemde “Draken” zijn:

Bruce Lee, Darwin, Rihanna, Freud, Adele, Salvador Dali, John Lennon, Vladimir Poetin, Shirley Temple, Al Pacino, Linda de Mol, Martin Luther King, Jeanne d’Arc, Keanu Reeves, Fred van Leer, Courtney Cox en Florence Nightingale.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten?