TuiNa, therapeutische massage

TuiNa (spreek uit twie na) betekent letterlijk “duw en pak”. Het is een zeer effectieve massagetherapie, die in China een belangrijk en zelfstandig onderdeel is van de Traditionele Geneeskunde. Ik ben afgestudeerd Chinli® TuiNa therapeut. De Chinli® variant is speciaal ontwikkelt voor Nederland, en combineert de Traditionele Chinese Geneeskunde met technieken en kennis uit de Westerse natuurgeneeskunde. TuiNa is zeer geschikt voor mensen die niet van naalden houden en daarom liever geen acupunctuur behandeling willen ondergaan.

Bij TuiNa maak ik gebruik van verschillende technieken. Hierdoor wordt de energie gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd. Elke behandeling wordt daarom steeds aangepast aan je gesteldheid van dat moment. Voor en tijdens de behandeling voel ik daarvoor de pols. Naast massage en acupressuur zet ik indien nodig ook verwarmende moxa in, of cupping. Ook kan ik u adviseren over kruiden patentformules die de behandeling kunnen ondersteunen.

Niet alleen de spieren en spiergroepen worden behandeld en losgemaakt, ook verbetert TuiNa de doorstroming in de meridiaan- of energiebanen door het hele lichaam. Hierdoor kan een behandeling heel klachtgericht werken, of juist ter voorkoming van (verergering van) klachten. Meer over de opbouw en werking van een TuiNa massage lees je hier.

Een TuiNa behandeling kan worden uitgevoerd op de rug, het hoofd, de buik, armen en benen en combinaties daarvan.

Voor mensen die moeite hebben om op hun buik te liggen is een body-cushion beschikbaar.

 

Jim Rohn – “Zorg goed voor je lichaam. Het is de enige plek waar je zult leven