Tarieven en werkwijze

Tarieven

per 1 januari 2021

Intake/anamnese
€ 80,00

Eenmalig, inclusief opstellen persoonlijk behandelplan

Vervolgbehandelingen of losse behandelingen
€ 60,00

Per uur

De behandelingen bij Praktijk Clarijn zijn op therapeutische basis en worden daarom (deels) vergoed via de aanvullende verzekering van het overgrote deel van de verzekeringsmaatschappijen. Op je polis kun je zien wat jouw vergoeding is.

Deze behandelingen zijn daarom ook vrijgesteld van BTW. Producten die eventueel tijdens een consult worden aangeschaft worden niet vergoed door de verzekering en hierover wordt wel de verplichte BTW berekend.

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd of verzet.

Een behandeling die op locatie uitgevoerd wordt, heeft een toeslag van 25 euro per behandeling. Als de reisafstand langer is dan 15 kilometer, komt er een toeslag van 19 eurocent per kilometer op de totale reisafstand. 

Wat kun je verwachten?

Ik stem mijn behandelingen elke keer af op jouw situatie en conditie.  Hiervoor neem ik een uitgebreide en zorgvuldige anamnese af, die voor een groot deel is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. Ik stel je een heleboel vragen, bekijk je tong, je voeten en voel je pols. De afspraak erna bespreken we de uitkomsten en het behandelplan.

Kledingadvies: draag gemakkelijk zittende kleding. Hou er voor de VoetreflexPlus™ behandelingen rekening mee dat de onderbenen en knieën ook gemasseerd worden.

Volgens goed Chinees gebruik zet ik je aan het begin van elke behandeling met je voeten in een heerlijk voetbad. Intussen maak ik met een korte TuiNa massage je nek en schouders los.

Na een behandeling raad ik je aan om wat extra water te drinken. Mocht je last krijgen van een reactie op de behandeling, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, emotioneel, laat het me dan weten. Vaak zijn deze reacties vooral een teken dat je lichaam aan het opruimen is, en ervaar je daarna een verbetering. Bij vragen kun je altijd contact opnemen.

Je kunt zelf actief meewerken aan een beter resultaat! Daarom geef ik je voeding- en leefstijltips mee, en soms acupressuurpunten voor zelfbehandeling.

Mijn praktijkruimte op de eerste verdieping is alleen bereikbaar via de trap.

Tijdens de vakantie, langere afwezigheid, in tijden van grote drukte en voor personen die (tijdelijk) problemen hebben met traplopen kunnen, op uw verzoek, de VoetreflexPlus™ en Tuina behandelingen worden waargenomen door mijn collega Marion Hanssen van Praktijk Hanssen en Voeten in Eindhoven.

 

Gun-potje

In de praktijk staat een “Gun-potje”, waarin iedereen die wil een bijdrage kan leveren aan een behandeling of kruiden voor iemand die het niet of moeilijk kan betalen. Hoe het precies werkt lees je hier.

 

Ervaringen

“Hoi Carine, vanaf mijn vakantieadres wil ik je laten weten dat na een viertal sessies bij jou, ik me werkelijk zo ontzettend veel beter voel. Na een fikse leverontsteking was mijn energieniveau belabberd. Na elke behandelsessie bij jou voelde ik me iets beter, en na de laatste behandeling heb ik het gevoel me weer als vanouds te voelen. Dit maakt dat ik enorm geniet van deze vakantie met mijn man en dochters. Zij zijn jou ook dankbaar.
Ik ben blij dat ik bij jou terecht ben gekomen.”

 

Janneke

“Ik vind dit een hele fijne plek om naartoe te gaan voor een behandeling. Carine zet haar (mega) kennis precies in waar het nodig is en ik voel me daardoor altijd in goede handen. Ze werkt heel helend en voedend en ik kan haar alleen maar van harte aanbevelen. Ik voel me altijd een ander mens na een sessie!”

 

Marijke

“Ruim een jaar geleden ben ik bij Carine terecht gekomen voor mijn problemen met fibromyalgie. Na het intake gesprek, met mijn voeten in een warm badje en met een lekker kopje kruidenthee, mijn eerste voetreflex behandeling gehad. Ik was vrij sceptisch, ik had tenslotte al meer dan 15 jaar klachten en slikte al evenzovele jaren pijnstillers en NSAID’s. Nu een jaar later slik ik geen pijnstillers meer, maar kan ik mijn pijn zeker zo goed beheersen met kruiden. Ook mijn energie niveau is heel langzaam aan vooruit gegaan.
Voetreflex, tuina-massage, de kruiden, soms acupunctuur en de tips van Carine hebben gezorgd dat ik me makkelijker kan bewegen en dat ik meer energie heb. Ook herstel ik sneller na inspanning.”

 

Thea

“Ik ben echt goed door Carine geholpen. Naast de massages en vakkundig advies over voeding had ze mij ook een zelf gemaakt zalfje gegeven, voor op mijn ooglid. 2 maanden lang had ik last van een eczeem achtige uitslag op mijn ooglid. Van alles geprobeerd (inclusief verschillende crèmes van de huisarts) zonder resultaat. Ik had 2-3 dagen de Goudsbloem zalf van Carine gebruikt en tot mijn grote verbazing was de uitslag helemaal weg! En niet meer terug gekomen. Geweldig!”

 

Aldona

“Erg goed geholpen door Carine. Ze neemt alle tijd voor je en geeft professioneel advies. Tussen de behandelingen door geeft ze je handreikingen mee; als ik bijvoorbeeld een migraine aanval op voel komen weet ik wat ik dan kan doen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik al een paar keer een aanval heb kunnen voorkomen. Ze zoekt samen met je naar een oplossing, erg fijn. Kan Carine zeker aanbevelen.”

 

Kirsten

“Ik heb al jarenlang fibromyalgie en heb zo goed als elke therapie uitgeprobeerd. 
Toen ik hoorde van Clarijn heb ik meteen een afspraak gemaakt, omdat de behandelingen niet te duur zijn en grotendeels vergoed worden door mijn ziektekostenverzekering! Wat ik heel prettig vond is dat Carine niet tegen mij zei dat ze het wel kon ‘genezen’, zoals zoveel anderen wel zeiden. Ik voel me er op mijn gemak en echt vertoeteld…
De Tuina massages, voetreflex therapie, producten van Alka en mijn voedingspatroon wat ik meteen helemaal heb omgegooid resulteerden na een paar weken in minder moe zijn. En ik verloor een aantal kilo’s waar ik heel blij mee ben. Ook de chronische pijn in mijn hand (uitstraling van nek en arm) nam af. Het is nog niet over maar zoveel meer leefbaar!”

 

Thea

“Mijn ervaring met praktijk Clarijn is onverdeeld positief. De zorgzaamheid van Carine als persoon gecombineerd met haar kundigheid en kennis van natuurgeneeskunde, is in het zoekproces naar de verbetering van het fysieke welzijn een verademing. De afwisseling van de lichaamsgerichte behandeling van rug/nek/schouders met die van de voeten is heel fijn. Een aanrader voor al diegene die fysiek beter in balans willen komen.”

 

Maaike

“Aan het einde van mijn burn-out bleef ik last houden van een heel laag energie niveau, slechte nachten en veel spanning in mijn lichaam. Inmiddels heb ik vier behandelingen bij haar gehad en zijn mijn klachten afgenomen. De ondersteuning die Carine mij geeft kan ik zeker aanraden bij anderen. Ze straalt vertrouwen en veel ervaring uit. Haar nuchtere houding, humor en begripvolle instelling maken dat ik haar behandelingen prettig en effectief vind. Ze geeft ook veel tips mee om zelf uit te voeren zodat het herstel niet alleen tijdens de behandeling op gang wordt gebracht, maar ook daarna verder ondersteund wordt.”

 

Hans

“Dankbaar gebruik makend van haar deskundigheid, liefdevolle
aandacht en zorgvuldigheid ten aanzien van mijn gezondheid en welbevinden, kijk ik reikhalzend uit naar haar voetreflex behandelingen.”

 

Kitty

Om een indruk te krijgen

Mijn dochter Lucie maakte een paar jaar geleden in het kader van haar opleiding Communicatie deze filmimpressie van de praktijk:

Luister naar het fluisteren van je lichaam… dan hoeft het niet te SCHREEUWEN!