Daar heb je een punt: Galblaas 41

Wanneer de frustratie oploopt en een flinke wandeling, vogeltjes kijken, je telefoon weggooien en tot tien tellen niet meer voldoende is… biedt acupressuur weer wat extra houvast in deze tijd. Voor mij wel altijd namelijk!

Dit punt helpt je om je beste beentje voor te zetten, en niet te blijven hangen in frustratie en wanhoop. Het is een exit punt van de Galblaas meridiaan, en bij het vasthouden van dit punt is het alsof je een stopje uit het bad haalt.

Alle in het hoofd opgekropte, vastzittende energie kan weer vrij doorstromen. Maak ook goed gebruik van deze visualisatie! Wanneer het gedrukt wordt tussen 11 uur ’s avonds en 1 uur ’s nachts (“Galblaastijd”), helpt het om het hoofd leeg te maken en in slaap te vallen. Daarnaast is het het meesterpunt van de Dai Mai, en helpt zo bij onderbuik klachten, menstruele problemen, lage rug- en heuppijn. De Dai Mai is de Extra Meridiaan die alle Extra’s integreert en fungeert als “emmer” voor alles wat te overweldigend is.

Via dit punt kunnen we dus wat makkelijker met onze dagelijkse irritaties omgaan, zodat we beter tot rust en daarmee op kracht kunnen komen. Hierdoor kunnen we weer meer oog hebben voor alle mooie inzichten die deze periode te bieden heeft of gewoon van de prachtige lente buiten!

Je vindt het punt aan de bovenkant van de voet in het kuiltje tussen de metatarsale botjes van de 4e en 5e teen. Je gaat rechts van het peesje dat je tegenkomt als je tussen die tenen omhoog schuift met je vinger. Het punt kan gevoelig zijn. Je kunt het rechtstreeks drukken of masseren op beide voeten gedurende 1-3 minuten.

Reacties

1 Reactie

  1. zo dankbaar voor duidelijke begeleiding voor dit punt, dat blijkbaar ook voor verschillende “problemen” staat welke ik bij menig patienten tegenkom. ga het morgen eens uittesten. dit is een AHA tip. thanks

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten?