Tuina Buikmassage

Buikmassage

De buik krijgt bij massages vaak wat minder aandacht en dat is niet terecht!  Via massage van de buik kan heel direct invloed uitgeoefend worden op de buikorganen.  Massage van de buik werkt ontgiftend en ontspannend, het versterkt het zelfgenezend vermogen en brengt emotionele balans. Andere grote voordelen zijn dat het een goed beeld geeft van de hoeveelheid en plaats waar spanningen wordt vastgehouden.

Ook bij de buikmassage zal ik de behandeling aanpassen aan de persoon. Bij de één zet ik technieken in om de spijsvertering te versterken en het bindweefsel los te maken zodat het bijvoorbeeld afvallen kan ondersteunen. Een ander zal meer baat hebben bij een zachtere massage om de energie te stimuleren. Op de buik zijn een aantal sterk voedende punten aanwezig.

Meestal zullen eerst eventuele stagnaties van het middenrif worden aangepakt zodat ook in de periode na de behandeling  de ademhaling en de Qi vrij kunnen bewegen.

Bij spijsverteringsproblemen of vermoeidheid is het belangrijk om ook je voedings- en leefstijl gewoonten aan te pakken. Dit zal ook aan de orde komen tijdens de behandeling. De beste tips voor een goede start heb ik hier al voor je op een rijtje gezet.

 

Hippocrates – “Alle ziekte vindt zijn oorsprong in de darm