Zwangerschaps-reflexologie

Zwangerschapsreflexologie

Je zwangerschap is een bijzondere tijd, waarvan je zoveel mogelijk wil genieten. Voetreflex helpt je daarbij. De massages zijn momenten waarop jij, en je ongeboren baby samen kunnen genieten.

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken, en vinden er veel veranderingen plaats. De Voetreflex massages zijn er op gericht om je gezondheid in deze periode te optimaliseren, en je lichamelijk en geestelijk voor te bereiden op de bevalling.

Voetreflex en Chinese reflexologie geven verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap

Je kan hierbij denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, bekkenpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, iets hoge bloeddruk, en beginnende zwangerschapsdiabetes.

Wanneer de baby in stuit ligt, of wanneer de bevalling te laat op gang komt kunnen behandelingen met Moxa in combinatie met voetreflex en acupressuur in sommige gevallen een ingreep voorkomen.

In mijn praktijk heb ik de beschikking over een speciale stoel voor zwangeren die moeite hebben om op een massagetafel te liggen.

Na de bevalling helpen de behandelingen je om weer op krachten te komen, en sneller de balans terug te vinden.
Ook kan ik je een aantal grepen leren die je op je baby kunt toepassen om: je kindje welkom te heten op deze wereld, samen plezier te maken, en ook bij buikpijn, vaak teruggeven van voeding, obstipatie, onrust en veel huilen.

Nieuwe cliënten let op: door drukte van de praktijk begeleid ik voornamelijk zwangeren die al cliënt zijn. Voor acute problemen tijdens de zwangerschap of bevalling zijn hier in Waalre een aantal gespecialiseerde therapeuten (o.a. Carla Huis in ‘t Veld via https://www.integralereflexologie.nl/). 

Kleine dingen brengen groot geluk