(In het) NIEUWS

Augustus 2020 - Jubileum!

In augustus 2010 trok ik de stoute schoenen aan en heb ik Praktijk Clarijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik had nog een leuke baan waarbij ik nieuwe, vaak buitenlandse, medewerkers van een grote vakgroep bij de TU/e begeleidde en daarnaast was ik in 2008 begonnen met de VoetreflexPlus opleiding. De afgelopen tien jaar heb ik álles aangepakt om meer te leren over de ongeëvenaarde werking van het menselijk lichaam en een mooie praktijk opgebouwd. Van 10 t/m 15 augustus is het jubileum week. Een week om te vieren, terug te kijken en vooruit! In dankbaarheid voor alle mensen die de afgelopen tien jaar op de behandeltafel hebben plaatsgenomen en me hun vertrouwen hebben gegeven. En... wie jarig is trakteert!! Hou de Clarijn Facebook pagina in de gaten voor alle acties.

Vind je het leuk om te zien wat er allemaal gebeurt en veranderd is de afgelopen tien jaar? Kijk dan op de tijdlijn.

Clarijn Jubileum.JPG 

Maart 2020 - Welzijnsbeurs en lezing over burn-out (afgelast)

Dia1.PNG

September 2019 - Internationale week van de reflexologie

Van 23 t/m 29 september vind dit jaar weer de week van de reflexologie plaats. Ieder jaar staat in het teken van een thema en het thema van dit jaar is "Stress en Burn-out". Op de facebook pagina van de praktijk zal ik iedere dag een stukje schrijven over dit thema en over reflexologie. Verder ga ik nog leuke kadootjes weggeven en een gratis behandeling verloten. Hou dus goed de Praktijk Clarijn pagina in de gaten! Heb je geen facebook en wil je toch op de hoogte blijven of meedoen, laat het me dan weten via de mail of het contactformulier.

week van de reflexologie 2019 Praktijk Clarijn.png

Mei 2019 - Bijscholing massage bij Kanker gevolgd.

In deze mooie 4-daagse specialisatie heb ik veel geleerd over de ondersteuning die gegeven kan worden wanneer je in of na een behandeltraject zit bij kanker. Bij de specifieke uitdagingen waar je voor komt te staan tijdens dit traject kan het heel fijn en zinvol zijn om hierin ondersteund te worden via ontspannende voetreflexmassages.

November 2018 - Let op! Veel veranderingen in de vergoedingen voor 2019

Deze maand hebben de zorgverzekeraars hun vergoedingen voor 2019 gepubliceerd. Een aantal verzekeraars gaat volgend jaar minder vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. De CZ groep (met Ohra en Nationale Nederlanden) gaat zelfs veel therapieën en beroepsverenigingen schrappen. Meer hierover, wat er nog wel en niet vergoed wordt bij Praktijk Clarijn én wat je kunt doen, lees je hier.

Maart 2018 - Clarijn op de eerste Gezondheidsbeurs Waalre

Zaterdag 10 maart zal e allereerste Gezondheidsbeurs Waalre plaatsvinden. Inwoners van Waalre en omgeving zijn uitgenodigd tussen 11:00u en 15:00u. Praktijk Clarijn heeft ook een plek op deze beurs die bedoeld is om mensen te informeren over gezond en bewust leven. Agi zal fijne schouder/nek massages geven en ik beman de stand om (gezondheids-)vragen te beantwoorden en informatie over onze werkwijze te geven. Voor bezoekers ligt ook een zakje voetbadkruidenthee klaar. Meer informatie over de beurs en de andere deelnemers vind je op de website van de Gezondheidsbeurs: http://gezondheidsbeurswaalre.nl/

Januari 2018 - Vanaf nu mogelijk: behandeling op vrijdag!

Agi (Agnesz) Kertesz van A-Ki Praktijk voor Therapeutische Massage zal vanaf 1 januari 2018 mijn praktijkruimte gaan gebruiken voor haar behandelingen. Agi is tegelijk met mij geslaagd voor de Chinli Tuina opleiding en heeft daarna ook de verplichte opleiding Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis gedaan. Het gaat echter nog even duren voordat alle formaliteiten gedaan zijn en haar behandelingen vergoed worden. Tot die tijd geldt een kennismakingsprijs van € 40,- per uur. Agi is naast Tuina therapeut de overige dagen nog werkzaam in de zorg en heeft verder ruim ervaring in verschillende therapeutische massagetechnieken. Ik ben heel blij met haar als collega in de praktijk; we zijn in 2016 al samen naar China geweest! Verder verwacht ik dat veel mensen blij zullen zijn met de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van de vrijdagen én degenen die niet te lang willen wachten op een behandeling. De kennismakingsprijs is ook goed nieuws voor de mensen die geen vergoeding vanuit de aanvullende verzekering (meer) hebben. Wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Agi via 06-34837026. Ze is het best bereikbaar via Watsapp of een sms, aangezien ze wanneer ze aan het werk is haar telefoon niet kan beantwoorden.1-13606431-3C6A88ED3F496A05F35A.jpg

September 2017 - Internationale week van de reflexologie

Van 17-24 september vind dit jaar weer de week van de reflexologie plaats. Ieder jaar staat in het teken van een thema en het thema van dit jaar is "pijn". Op de facebook pagina van de praktijk zal ik iedere dag een stukje schrijven over dit thema en over reflexologie. Verder ga ik nog leuke kadootjes weggeven en een gratis behandeling verloten. Hou dus goed de Praktijk Clarijn pagina in de gaten! Heb je geen facebook en wil je toch op de hoogte blijven of meedoen, laat me dat dan weten via de mail of het contactformulier.

Mei 2017 - artikel in het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige

Aandacht voor de behandelingen van Praktijk Clarijn in het VNGK (Vakblad voor de Natuurgeneeskundige). Daar ben ik best een beetje trots op! Redacteur Luise-Anne Kroon interviewde me over mijn achtergrond en manier van werken en voor de rubriek Casuïstiek hebben we een praktijkvoorbeeld uitgewerkt. De Waalrese fotografe Connie Sinteur maakte de foto die erbij gezet is. Het resultaat is te zien in VNGK nummer 3 van 2017 en online. Het artikel heeft de titel "Niet praten maar voelen" gekregen. Vind je het leuk om de hele tekst te lezen dan kan dat via deze link.

December 2016 - 3FM Serious Request

 Tijdens Serious Request 2016 heb ik met 12 ervaren voetreflexPlus en Tuina collega's de hele dag tegen betaling in de Mezz (het tijdelijke 3FM clubhuis) mensen gemasseerd om geld in te zamelen voor de actie. Namens Total Health mocht ik ook kort op de Grote Markt in Breda naast het Glazen huis masseren om aandacht te vestigen op onze actie en mensen naar de Mezz te lokken! Daar is toen dit filmpje gemaakt met een heel leuke kleine fan!

Augustus 2015 - artikel in Woman's Health

Een tijdje geleden werd ik benaderd door een journaliste, Maud Beucker-Andreae. Maud schrijft onder andere voor het blad Woman’s Health. Deze keer was ze bezig met een artikel over Voetreflex binnen het thema “East meets West” . Ze had al een heerlijke behandeling ondergaan bij mijn VoetreflexPlus collega Floor Tuinstra in Den Haag, en wilde graag een tweede “expert” horen en misschien ook een paar goede tips?

Het werd een lang en gezellig gesprek over de werking en de geschiedenis van reflexologie, over het verschil tussen de Westerse en de Chinese manier van werken en allerlei andere “voetenvragen”.
De antwoorden vind je in de september/oktober editie van Woman’s Health.

Ik ben heel blij met de aandacht die voetreflex, en vooral de Chinese manier van werken hierdoor krijgt!

1-foto 2 (2)-001.JPG

1-foto 1 (2).JPG

Een voorproefje: mijn tips die in het artikel genoemd worden onder de noemer "Eenvoudige kneepjes van het vak voor thuis"

  • Ontspanning: Gun jezelf regelmatig een heerlijk voetbad, bijvoorbeeld met voetbadzout uit de Dode Zee. Met een paar druppels lavendelolie erbij kom je helemaal tot rust. Voel je een griepje aankomen? Gebruik dan teatree- of citroenolie.

  • Weerstandsboost: Knijp met duim en wijsvinger in de vliesjes tussen je tenen (en/of vingers). Doe dit elke dag een paar minuten. ‘Dit haalt afvalstoffen weg en is een oppepper voor je weerstand,’ vertelt Carine.

  • Meer energie: Op vier vingers onder de knie, iets naar buiten naast het scheenbeen, ligt het zogeheten driemijlspunt. Sla een halve minuut met een losse vuist op deze plek. Een boost voor je energieniveau!

  • Tegen hoofdpijn: Ga met je wijsvinger naar het punt tussen je grote en tweede teen in. Beweeg je vinger een aantal centimeter langs de bovenkant van je voet omhoog, totdat je een kuiltje voelt; dit punt heet ‘Lever 3’. Carine: ‘Druk dit flink aan, gedurende 30 seconden en doe hetzelfde bij de andere voet. Het helpt tegen hoofdpijn, buikpijn en vastzittende emoties.’

 

 
 
 
Home > (In het) Nieuws
 

Praktijk Clarijn
Carine van der Vaart-Schoonheijt
Frederik Hendrikstraat 11
5583 CL Waalre

telefoon: 06-55116476
e-mail: carine@clarijn.nl

 

© design, CMS Smyler Web | .