1-SAM_1056.JPG

 

Cupping

Cupping kan effectief zijn bij het verhelpen van een blokkade (lokale pijn), afvalstoffen, en bij o.a. verkoudheid, benauwdheid of griep.  Indien nodig, en altijd in overleg, zal ik cupping inzetten ter versterking van een behandeling.

HOE WERKT HET

De zgn. cup wordt op de huid gezet, en daarna met een pompje vacuüm getrokken. De trekkracht kan hierdoor heel precies bepaald worden.  Je ervaart een trekkend gevoel.

Door de zuigkracht en het optillen van de huid ontstaat op die plaats een betere doorbloeding en lymfe circulatie. Afvalstoffen worden efficiënter afgevoerd, en het bloed wordt gezuiverd. Het stimuleert daarnaast ook het zenuwstelsel en verbetert de weerstand. Ook afvalstoffen die al langere tijd aanwezig zijn worden als het ware omhoog gehaald naar de huidlaag die de afvalstoffen ook daadwerkelijk kan opruimen, iets wat het lichaam eerder niet “gelukt” is. Naast het plaatsen van cups, kan ook met de cup gemasseerd worden. Dit is te vergelijken met een stevige bindweefsel massage.

GOED OM TE WETEN

Cupping zal niet gegeven worden bij mensen die bloedverdunners gebruiken of stollingsproblemen hebben, bij uitputting, en op een lege maag.

Na een cupping behandeling is vaak een ronde aftekening te zien van de cups. Deze kan in kleur variëren van lichtrood tot dieppaars. Deze kleuring is géén bloeduitstorting! Er ontstaat geen onderhuidse bloeding.  De mate van kleuring, en de kleur zelf zeggen iets over de stagnatie die omhoog gehaald is. Bij een chronische- en/of koude klacht zal je eerder een meer blauwe verkleuring zien, en bij een meer recente (pijn)klacht een meer rode kleur. Kinderen kleuren sterker dan volwassenen omdat ze nog meer Yang zijn.

NA EEN BEHANDELING

De huid is nu druk bezig met het verwerken en afvoeren van de afvoerstoffen. Doe daarom rustig aan en drink voldoende water.  Smeer niets op de huid zolang de plekken zichtbaar zijn, het is belangrijk dat de huid kan blijven ademen. Houdt de plek bedekt de eerste 2 tot 6 uur, pas op met wind, en wacht liefst ook zo lang met douchen. Ga de eerste 2 dagen niet naar de sauna. Als er veel kleuring is geweest, is het raadzaam om de behandeling te herhalen nadat de verkleuring weg is.  

Op Google kun je prachtige plaatjes zien van bekende mensen die een cupping behandeling hebben ondergaan, zoals Jennifer Aniston, Victoria Beckham, David Arquette en Gwyneth Paltrow… het is daar helemaal “hot”!

 
 
 
Home > Extra > Cupping
 

Praktijk Clarijn
Carine van der Vaart-Schoonheijt
Frederik Hendrikstraat 11
5583 CL Waalre

telefoon: 06-55116476
e-mail: carine@clarijn.nl

 

© design, CMS Smyler Web | .