2023: Het jaar van het Konijn

Op 21 januari 2023 is het Chinese jaar van het Konijn gestart. 

Mensen geboren in het (maan-)jaar van het Konijn (1939, 1951, 1975, 1987, 1999, 2011 en 2023) dragen in hun hart de kenmerken van het Konijn met zich mee;  vriendelijkheid, goede manieren, betrouwbaarheid en gevoel voor schoonheid.

Het Konijn geeft de voorkeur aan een huislijke, harmonieuze en vredige sfeer en is wat behoudend. Ze kunnen wat last hebben van stokpaardjes en hebben moeite met kritiek. Aan de buitenkant zien ze er onberispelijk en kalm uit, maar daaronder zit vaak wat onzekerheid. Daarom zullen Konijnen vaak orde en structuur scheppen in chaos en bemiddelen in conflicten.

In China wordt het Konijn, samen met de Draak, het meest gewaardeerd, met name om hun pure, zachtmoedige karakter en verantwoordelijkheidsgevoel. Ze zijn stil en waakzaam, maar vergis je niet, daaronder zit een scherp gevoel voor humor en wanneer ze in een hoek gedrukt worden zullen ze meedogenloos terugvechten.

Het jaar onder invloed van het Konijn

Het jaar 2023 is een Yin jaar dat ook onder invloed staat van het element Vuur*. De “Vuur Konijnen”, zijn sterker en hebben meer zelfvertrouwen. Het zijn echte levensgenieters en gaan vastberaden hun eigen weg.

Het nu voorbije jaar van de Tijger was een jaar van veranderingen en niet voor iedereen even makkelijk. Tijgerjaren prikkelen en zetten aan tot actie. Het Konijn staat symbool voor hoop, vrede, rust, geduld en geluk. Het Konijn moedigt ons aan om gebeurtenissen dit jaar rationeel en kalm te benaderen.

Beroemde “Konijnen” zijn:

Anouk, Frank Sinatra, Confucius, Louis van Gaal, Claudia de Breij, Albert Einstein, Brad Pitt, Joost Zwagerman, Gina Lollobrigida, Orson Welles, Tina Turner

* In China bestaan twee jaartellingen. Volgens de andere jaartelling is het een Water jaar.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten?