2022: Het jaar van de Tijger

Op 1 februari 2022 start het Chinese jaar van de Tijger. 

Mensen geboren in het (maan)jaar van de Tijger (1938, 1950, 1974, 1986, 1998, 2010 en 2022) dragen in hun hart de kenmerken van de Tijger met zich mee;  moedig, daadkrachtig en empathisch.

Tijgers zijn ook intuïtief, gefocussed en doelgericht. Ze werken hard, zijn eerlijk en goede teamspelers. Ze maken makkelijk vrienden, maar vinden het moeilijk om over hun gevoelens te praten en nemen ook slecht advies aan. Eenmaal een besluit genomen, laten ze dat niet meer los! Tijgers hechten sterk aan vrijheid en kunnen niet tegen onrecht.

In China is de Tijger zo’n krachtig symbool dat ouders hun kinderen vaak aankleden en omringen met tijgers om ze te beschermen. Samenleven met een Tijger brengt veiligheid en geluk. Er strijdt altijd iemand aan jouw kant!

Het jaar 2022 onder invloed van de Tijger

Het jaar 2022 is een Yang jaar dat ook onder invloed staat van het element Hout*. De “Hout tijgers” die dit jaar geboren worden zijn wat kalmer en meer communicatief. Hierdoor zijn ze evenwichtig, hoewel ook zij niet vrij zijn van de woede uitbarstingen die bij de Tijger horen.

Dit jaar valt het Chinese Nieuwjaar samen met een nieuwe maan én het begin van de maand. Het gevoel van een nieuw begin wordt hierdoor extra versterkt en de meesten van ons kijken daar ook echt naar uit. De invloed van het Jaar van de Tijger scherpt je intuïtie en geeft nieuwe ideeën. We krijgen een zetje om in actie te komen en plannen te gaan waarmaken! De Tijger moedigt je aan om op je eigen kracht en gevoel te vertrouwen.

Beroemde “Tijgers”

Prinses Beatrix, Sven Kramer, Lady Gaga, Koningin Elisabeth II, Tom Cruise, Brigitte Kaandorp, Marco Polo, Frits Wester, Ruud Gullit, Marilyn Monroe, Bridget Maasland en Epke Zonderland.

* In China worden twee jaartellingen aangehouden. Volgens de andere jaartelling is het een Water jaar.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten?