Daar heb je een punt… Pericard 6

Wie weet ken je dit punt al.. van de zee- of reis- ziektebandjes die je bij de drogist kunt krijgen. Het magneetje wat daarin zit stimuleert het punt. Maar het kan nog veel meer!!

Het geeft in alle opzichten evenwicht, zowel bij het Hart, de bloedsomloop, de maag, het denken en de emoties. Het punt werkt sterk op de borststreek en voor alle problemen in die regio en heeft zelfs een pijnstillende werking.
Het reguleert ook al het “Vuur” in het lichaam; letterlijke hitte, maar ook bij trauma en bij vrijwel alle onrust en emotionele problemen. Hierdoor is het één van de belangrijkste punten, die heel vaak wordt gebruikt in behandelingen. En één van de weinige punten die op werkzaamheid onderzocht en beschreven is in de medische literatuur. De werking wordt verklaard doordat stimulatie van het punt een regulerend effect had op de Nervus Vagus.

Het wordt ingezet bij ritmestoornissen, hoge bloeddruk, koorts, alle vormen van duizeligheid en misselijkheid, slapeloosheid. Let wel op: het verlicht de symptomen; maar laat altijd uitzoeken wat de oorzaak is!

Je vindt het punt 3 vingers of 1 polsbreedte vanaf de polsplooi, precies tussen de radius en de ulna, en tussen de 2 peesjes die je voelt als je een vuist maakt.
Druk en draai rustig gedurende 3 minuten bij beide armen, wanneer nodig. Je kunt natuurlijk ook de bekende bandjes tegen wagenziekte omdoen; je weet nu dat het voor nog veel meer helpt 😉

Deel dit bericht gerust wanneer je denkt dat je er weer andere mensen mee kunt helpen!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten?