Daar heb je een punt… Long 9

Wanneer het leven je letterlijk of figuurlijk even benauwd, is Long 9 een fantastische krachtbron voor je.

Druk het bij benauwdheid die ontstaat door astma (houdt het vast wanneer je een astma aanval voelt aankomen*), maar ook door een verkoudheid of een droge keel. Het staat bekend als hét punt voor de bloedvaten.

Ook dit punt is één van de belangrijke EHBO punten uit de Chinese geneeskunde, dat laat de naam al zien. 
Het is ook een krachtbron wanneer je je wat zwakker voelt, slapjes, koude handen hebt en niet gehoord wordt. 
Het punt helpt je ook je eigen krachtbron te ontdekken; het is het punt dat verbonden is met wat de Chinezen de “Po” noemen, het zielsdeel waarmee we ons lichaam voelen. Hiermee kunnen we de verbinding met onszelf herstellen wanneer we ons verloren voelen, het gevoel hebben dat we de controle verliezen of wanneer ons hoofd met ons op hol gaat. 

Je vindt het aan de palmzijde van de pols, in de holte onder de duim, tussen het punt waar je je hartslag kunt voelen en de pees die naar je duim gaat.

Wil je het inzetten voor een fysieke benauwdheid, druk of masseer het punt dan stevig. Je kunt zelfs het velletje op die plek even gemeen knijpen. Doe dit minimaal 2 minuten.
Heb je het punt nodig omdat je kracht nodig hebt, ga dan met je duim rustig en ritmisch op het punt duwen en loslaten, beeld jezelf in dat je er kracht in pompt. Voor het herstellen van je “lichaamsgevoel” om tot rust te komen ga je rustig zitten en hou je het punt wat langer vast, zo lang je er behoefte aan hebt.

Dit punt is bij uitstek geschikt in de herfst om je Metaal element te versterken.

Acupressuur is niet bedoeld als vervanger van voorgeschreven medicatie! Het kan wel ingezet worden om de scherpe randjes van een astma aanval af te halen. Wil je graag medicatie verminderen, neem dan contact op voor behandelingen onder begeleiding van je specialist.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten?