Chinese astrologie: het jaar van de rat

Op 25 januari 2020 start het Chinese jaar van de Rat.
Mensen geboren in het (maan)jaar van de Rat (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 en 2020) dragen in hun hart de kenmerken van de Rat met zich mee; altijd nummer één, charmant, alert, perfectionistisch, getalenteerd, misschien een tikje sluw.

Ratten zijn geboren leiders en harde werkers die geen halve maatregelen nemen. Ze hebben hoge eisen en doelen, voor zichzelf en voor anderen. In eerste instantie komen ze hierdoor misschien afstandelijk over, maar niets is minder waar! Ratten kunnen heel goed samenwerken en zijn heel geïnteresseerd in alles en iedereen.

Het jaar 2020 staat ook onder invloed van het element Metaal, wat betekent dat deze “Ratten” extra talenten en heldere inzichten hebben, én ook heel erg van mooie (blinkende!) dingen houden. De Rat is het eerste teken in de Chinese dierenriem, waardoor een jaar van de Rat een pioniersjaar is, een jaar van vernieuwing en vooruitgang. Dit geeft veel mogelijkheden maar ook onrust. Via vriendschappen en gezelligheid, én met de altijd positieve instelling van de Rat in gedachte, blijven we beter in balans.

Bekende “Ratten” zijn o.a.: Guus Meeuwis, Prins Charles, Gerard Joling, Wesley Sneijder, Cameron Diaz, Marijke Helwegen, Churchill, Karin Bloemen, Henny Vrienten, Marlon Brando, Mozart, Jeroen Pauw, Shakespeare.

Volgens de legende nodigde Boeddha alle dieren voor een feest uit. Tijdens het feest werd een race gehouden tussen de dieren. Naar ieder dier zou een jaar vernoemd worden. De rat vertelde de kat dat het feest een dag later zou zijn. Zelf reed de rat op de rug van de os mee en kwam zo als eerste aan. De kat eindigde op de dertiende plaats en was te laat om een jaar naar zich vernoemd te krijgen. Daarom achtervolgt hij tot op de dag van vandaag nog steeds de rat om wraak te nemen voor diens bedrog.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten?