Artikel in Woman’s Health

Augustus 2015 – artikel in Woman’s Health

Een tijdje geleden werd ik benaderd door een journaliste, Maud Beucker-Andreae. Maud schrijft onder andere voor het blad Woman’s Health. Deze keer was ze bezig met een artikel over Voetreflex binnen het thema “East meets West”. Ze had al een heerlijke behandeling ondergaan bij mijn VoetreflexPlus collega Floor Tuinstra in Den Haag, en wilde graag een tweede expert” horen en misschien ook een paar goede tips?

Het werd een lang en gezellig gesprek over de werking en de geschiedenis van reflexologie, over het verschil tussen de Westerse en de Chinese manier van werken en allerlei andere “voetenvragen”.
De antwoorden vind je in de september/oktober editie van Woman’s Health.

Ik ben heel blij met de aandacht die voetreflex, en vooral de Chinese manier van werken hierdoor krijgt!

Artikel Woman's Health: Zen onder je zolen.
1-foto 1 (2).JPG

Een voorproefje: mijn tips die in het artikel genoemd worden onder de noemer “Eenvoudige kneepjes van het vak voor thuis”

  • Ontspanning: Gun jezelf regelmatig een heerlijk voetbad, bijvoorbeeld met voetbadzout uit de Dode Zee. Met een paar druppels lavendelolie erbij kom je helemaal tot rust. Voel je een griepje aankomen? Gebruik dan teatree- of citroenolie.
  • Weerstandsboost: Knijp met duim en wijsvinger in de vliesjes tussen je tenen (en/of vingers). Doe dit elke dag een paar minuten. ‘Dit haalt afvalstoffen weg en is een oppepper voor je weerstand,’ vertelt Carine.
  • Meer energie: Op vier vingers onder de knie, iets naar buiten naast het scheenbeen, ligt het zogeheten driemijlspunt. Sla een halve minuut met een losse vuist op deze plek. Een boost voor je energieniveau!
  • Tegen hoofdpijn: Ga met je wijsvinger naar het punt tussen je grote en tweede teen in. Beweeg je vinger een aantal centimeter langs de bovenkant van je voet omhoog, totdat je een kuiltje voelt; dit punt heet ‘Lever 3’. Carine: ‘Druk dit flink aan, gedurende 30 seconden en doe hetzelfde bij de andere voet. Het helpt tegen hoofdpijn, buikpijn en vastzittende emoties.’

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten?